Εκτύπωση

Συμμετοχή της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σε διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη συμμετείχε σήμερα ως μια εκ των κυρίων ομιλητών, στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με θέμα τις Αναδιαρθρώσεις Τραπεζών (The Role of Public Authorities in Bank Restructuring), μετά από προσωπική πρόσκληση που της απηύθυνε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου, κ. Jan Smets.

Στην ομιλία της η Διοικητής της ΚΤΚ επικεντρώθηκε στα αίτια που οδήγησαν στην κρίση το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Η κ. Γιωρκάτζη παρουσίασε τις ενέργειες που ακολούθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξης, σε σχέση με την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι λήφθηκαν μέτρα που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν και ότι η Κύπρος παραμένει η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία διενεργήθηκε «κούρεμα» καταθέσεων.

Καταλήγοντας η Διοικητής, παρουσίασε τα διδάγματα και εμπειρίες από τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και τοποθετήθηκε σε θέματα πολιτικής, τα οποία οι Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές μελετούν σε σχέση με την υλοποίηση της «Οδηγίας για την ανάκαμψη και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων».

 

Ομιλία Διοικητού.