Κωνσταντίνος Ηροδότου

 

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο University College London (UCL) το 1996 με πτυχίο στα Οικονομικά με Διάκριση (First Class Honours) και πρώτο βραβείο στα Οικονομικά. Μετά από εργασία στο Παρίσι, αποφοίτησε από το London Business School το 2001 με Masters στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με Διάκριση (μεταξύ των καλύτερων 10% της χρονιάς).

Στη συνέχεια, εργοδοτήθηκε από την UBS Investment Bank στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για σχεδόν όλη την καριέρα του και ανελίχθηκε ώστε να διοικεί ταυτόχρονα δύο τομείς της τράπεζας. Συγκεκριμένα, ήταν επικεφαλής στον Τομέα της Ναυτιλίας για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική ενώ παράλληλα διοικούσε και τον Τομέα Υποδομών, Παραχωρήσεων και Χρηματοδοτήσεων Έργων για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Επανεκκίνησε και τους δύο τομείς και τους ανέπτυξε σε επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα πολλών εκατομμυρίων.

Υπήρξε σύμβουλος κυβερνήσεων, καθώς και διεθνών ομίλων/επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σε μεγάλες χρηματοοικονομικές συναλλαγές καθώς και σε θέματα χρηματοοικονομικής στρατηγικής, συνολικής αξίας άνω των €50 δις. Η εμπειρία του περιλαμβάνει τη δόμηση και ηγεσία πολύπλοκων διαπραγματεύσεων, δόμηση και άντληση ιδίων και δανειακών κεφαλαίων (τραπεζική χρηματοδότηση και ομόλογα), εταιρικές και χρηματοοικονομικές αναδιαρθρώσεις, χρηματοδοτήσεις έργων, συγχωνεύσεις και εξαγορές, παραχωρήσεις έργων με σύμβαση και εισαγωγές εταιρειών/άντληση κεφαλαίων σε χρηματιστήρια (NASDAQ και New York Stock Exchange).

Τον Ιούνιο του 2014, αφού επιλέγηκε ως Επίτροπος Αποκρατικοποιήσεων μετά από διεθνή διαγωνισμό, επαναπατρίστηκε. Τον Μάρτιο του 2017 διορίστηκε ως Εκτελεστικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Από τις 11 Απριλίου 2019 είναι Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

 

 

Download ImageΕικόνα υψηλής ανάλυσης