Εκτύπωση

Η Διοικητής της ΚΤΚ, κυρία Χρυστάλλα Γιωρκάτζη θα συμμετάσχει στις εργασίες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ (SPIEF) στην Αγία Πετρούπολη

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), κυρία Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αναχωρεί αύριο 15 Ιουνίου, για την Αγία Πετρούπολη μετά από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Sergei Prikhodko και της Προέδρου του Οργάνου Ελέγχου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κυρίας Tatiana Golikova, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια.

Το σημαντικό αυτό Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, συγκεντρώνει ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, με επίκεντρο οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τα θέματα που απασχολούν τη Διεθνή Κοινότητα, προσφέροντας μια εξαιρετική πλατφόρμα για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την εξεύρεση λύσεων.

Το θέμα του φετινού Φόρουμ έχει τίτλο «Αξιοποιώντας τη Νέα Παγκόσμια Οικονομική Πραγματικότητα» και αναμένεται να συζητηθούν συντονισμένες δράσεις για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Η κυρία Χρ. Γιωρκάτζη θα συμμετάσχει, στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Αντόν Σιλουάνοφ και άλλους εξέχοντες οικονομολόγους με θέμα «Ο Προϋπολογισμός και η Δημοσιονομική Πολιτική ως εργαλείο για Ανάπτυξη».