Print

Άλλες Δειγματοληπτικές Έρευνες

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/12/2008

Καταγραφή της καταναλωτικής συμπεριφοράς και των προθέσεων του κοινού εν μέσω της διεθνούς χρηματοοικονομικής αναταραχής.

Νοέμβριος 2008 - Δειγματοληπτική έρευνα του Κέντρου Έρευνας του ‘European University Cyprus’ για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, αναφορικά με τις επιδράσεις στις προθέσεις και την καταναλωτική συμπεριφορά του κοινού εξ’ αιτίας της διεθνούς χρηματοοικονομικής αναταραχής. Η ‘Ερευνα είχε στόχο να διερευνηθεί κατά πόσο, εν μέσω της διεθνούς χρηματοοικονομικής αναταραχής, τα κυπριακά νοικοκυριά έχουν μεταβάλει την καταναλωτική τους συμπεριφορά. Επίσης διερευνώνται οι καταναλωτικές προθέσεις των νοικοκυριών στο άμεσο μέλλον.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 31/01/2008

Παράλληλη κυκλοφορία του ευρώ: εμπειρίες και αντιλήψεις.

Ιανουάριος 2008 - Έρευνα του Κέντρου Έρευνας του European University Cyprus για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/07/2007

Αντιλήψεις του κοινού για την εισαγωγή του ευρώ στην Κύπρο και αποτίμηση της ενημερωτικής εκστρατείας.

Ιούλιος 2007 – Δειγματοληπτική έρευνα για τις αντιλήψεις του κοινού για την εισαγωγή του ευρώ στην Κύπρο και αποτίμηση της ενημερωτικής εκστρατείας. Η έρευνα αποτελεί συνέχεια παρόμοιας έρευνας που διεξήχθη πριν ένα χρόνο και καταγράφει γενικές αντιλήψεις των πολιτών σχετικά με την εισαγωγή του ευρώ στην Κύπρο. Επιπλέον, γίνεται αποτίμηση της επίσημης ενημερωτικής εκστρατείας.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/08/2006

Αντιλήψεις του κοινού για την εισαγωγή του ευρώ στην Κύπρο.

Ιούλιος 2006 - Δειγματοληπτική έρευνα για τις αντιλήψεις του κοινού για την Εισαγωγή του ευρώ στην Κύπρο: Γραφικές παραστάσεις και πίνακες. Η έρευνα αποτελεί συνέχεια παρόμοιας έρευνας που διεξήχθη προ εξαμήνου για το ίδιο θέμα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πριν μερικές βδομάδες ξεκίνησε επίσημα η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την εισαγωγή του Ευρώ στην Κύπρο, από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα, η παρούσα έρευνα καταγράφει τις αντιλήψεις των πολιτών σχετικά με το Ευρώ και την εκστρατεία ενημέρωσης για την εισαγωγή του.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/02/2006

Προσδιορισμός του ύψους και της κατανομής των δαπανών Ε/Κυπρίων στα κατεχόμενα.

Μάιος 2003 – Δειγματοληπτική έρευνα που διενεργήθηκε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Μετά τη μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση από το κατοχικό καθεστώς, στις 23 Απριλίου 2003, χιλιάδες Ε/Κ επισκέπτονται τις κατεχόμενες περιοχές, επί καθημερινής βάσεως. Ως εκ τούτου, κατέστη αναγκαίο να μελετηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης. Προς το σκοπό αυτό, η Κεντρική Τράπεζα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College, διεξήγαγε δειγματοληπτική έρευνα κατά τη χρονική περίοδο 2 – 4 Μαΐου 2003. Κύριος στόχος της έρευνας αυτής ήταν αφενός ο προσδιορισμός του ύψους των δαπανών Ε/Κ στις κατεχόμενες περιοχές και αφετέρου ο καταμερισμός αυτών των δαπανών στις διάφορες κατηγορίες.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/02/2006

Προσδιορισμός του ύψους και της κατανομής των δαπανών Τ/Κυπρίων στις ελεύθερες περιοχές.

Μάιος 2003 – Δειγματοληπτική έρευνα που διενεργήθηκε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Μετά τη μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση από το κατοχικό καθεστώς, στις 23 Απριλίου 2003, χιλιάδες Τ/Κ επισκέπτονται τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, επί καθημερινής βάσεως. Ως εκ τούτου, κατέστη αναγκαίο να μελετηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης. Προς το σκοπό αυτό, η Κεντρική Τράπεζα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College, διεξήγαγε δειγματοληπτική έρευνα κατά τη χρονική περίοδο 9 – 11 Μαΐου 2003. Κύριος στόχος της έρευνας αυτής ήταν αφενός ο προσδιορισμός του ύψους των δαπανών Τ/Κ στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές και αφετέρου ο καταμερισμός αυτών των δαπανών στις διάφορες κατηγορίες.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/02/2006

Προσδιορισμός του ύψους και της κατανομής των δαπανών Ε/Κυπρίων στα κατεχόμενα.

Ιούνιος 2005 – Δειγματοληπτική έρευνα που διενεργήθηκε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Μετά τη μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση από το κατοχικό καθεστώς, στις 23 Απριλίου 2003, χιλιάδες Ε/Κ επισκέπτονται τις κατεχόμενες περιοχές, επί καθημερινής βάσεως. Ως εκ τούτου, κατέστη αναγκαίο να μελετηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης. Προς το σκοπό αυτό, η Κεντρική Τράπεζα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College, διεξήγαγε δειγματοληπτική έρευνα κατά τη χρονική περίοδο 24 – 27 Ιουνίου 2005. Κύριος στόχος της έρευνας αυτής ήταν αφενός ο προσδιορισμός του ύψους των δαπανών Ε/Κ στις κατεχόμενες περιοχές και αφετέρου ο καταμερισμός αυτών των δαπανών στις διάφορες κατηγορίες.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/02/2006

Προσδιορισμός του ύψους και της κατανομής των δαπανών Τ/Κυπρίων στις ελεύθερες περιοχές.

Ιούνιος 2005 – Δειγματοληπτική έρευνα που διενεργήθηκε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Μετά τη μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση από το κατοχικό καθεστώς, στις 23 Απριλίου 2003, χιλιάδες Τ/Κ επισκέπτονται τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, επί καθημερινής βάσεως. Ως εκ τούτου, κατέστη αναγκαίο να μελετηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης. Προς το σκοπό αυτό, η Κεντρική Τράπεζα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College, διεξήγαγε δειγματοληπτική έρευνα κατά τη χρονική περίοδο 30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου και 9 – 11 Ιουλίου 2005. Κύριος στόχος της έρευνας αυτής ήταν αφενός ο προσδιορισμός του ύψους των δαπανών Τ/Κ στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές και αφετέρου ο καταμερισμός αυτών των δαπανών στις διάφορες κατηγορίες.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01/02/2006

Νοικοκυριά και Χρηματιστήριο.

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2001 – Δειγματοληπτική έρευνα που διενεργήθηκε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Κατά την περίοδο 1999-2001, η Κύπρος υπέστη έντονη χρηματιστηριακή κρίση με κατακόρυφη αύξηση των τιμών των μετοχών και εξίσου κατακόρυφη πτώση. Η κρίση αυτή συνοδεύτηκε από τη μαζική είσοδο νοικοκυριών στο χρηματιστήριο ως επενδυτών και τις συνεπακόλουθες απώλειες των επενδύσεών τους. Η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αναθέσει στο Cyprus College τη δειγματοληπτική έρευνα αγοράς μεταξύ των νοικοκυριών, για να αξιολογήσει τις πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου χρηματιστηριακής κρίσης και να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο πιστωτικό σύστημα, στην καταναλωτική συμπεριφορά και στη μακροοικονομική σταθερότητα.