Εκτύπωση

Η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παπακωνσταντίνου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), Κωνσταντίνου Ηροδότου, πραγματοποίησε η κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η κα Παπακωνσταντίνου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Διοικητή της ΚΤΚ, στην οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης, ζητήματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα όπως επίσης και για την πορεία της κυπριακής και της ελληνικής οικονομίας.

Ακολούθως, η Υποδιοικήτρια συνοδευόμενη από τον κ. Ηροδότου συναντήθηκε με προσωπικό της ΚΤΚ. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΚΤΚ και Τράπεζας της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στην Κύπρο, η κα Παπακωνσταντίνου παρακάθισε σε συνάντηση που παρέθεσε ο Διοικητής της ΚΤΚ, στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου και της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κας Χριστιάνας Ερωτοκρίτου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε: «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα ενισχύσουμε το διάλογο και τη συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις και να συμβάλλουμε στις θεσμικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Διοικητής της ΚΤΚ ανέφερε πως η επίσκεψη της κα Παπακωνσταντίνου στην Κύπρο αναδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς της ΚΤΚ με την Τράπεζα της Ελλάδος. «Με την Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος είχαμε μια παραγωγική συζήτηση γύρω από το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις υφιστάμενες προκλήσεις. Η ανταλλαγή απόψεων με την κα Παπακωνσταντίνου, είναι πάντα πολύ εποικοδομητική», σημείωσε ο κ. Ηροδότου.