Εκτύπωση

Συμμετοχή του Διοικητή της ΚΤΚ στο Οικονομικό Συνέδριο του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (2023 ICPAC Mediterranean Finance Summit)

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου, παρευρέθηκε ως ομιλητής στο Οικονομικό Συνέδριο του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου που διεξήχθη σήμερα Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023, στη Λεμεσό.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ηροδότου ανέπτυξε τις εξελίξεις στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ υπό το πρίσμα της ανάγκης αντιμετώπισης των έντονων πληθωριστικών πιέσεων με τις αποφάσεις για αύξηση των επιτοκίων. Ανέλυσε επίσης το σημερινό περιβάλλον αλλά και τις κυριότερες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ανάγκη για περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αντιμετώπιση των κλιματικών κινδύνων και των διαρθρωτικών αδυναμιών με στόχο την οικοδόμηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου. Αναφέρθηκε επίσης σε συγκεκριμένα έργα και πρωτοβουλίες της ΚΤΚ για να βοηθήσει τον τομέα και την οικονομία σε αυτές τις προκλήσεις.

Για το σύνολο της ομιλίας του Διοικητή της ΚΤΚ στα Αγγλικά, πατήστε εδώ.