Εκτύπωση

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός στη σύγχρονη εποχή

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

 

Στο πλαίσιο των σύντομων εκπαιδευτικών βίντεο που δημιούργησε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

 

Τα σημαντικά οφέλη που δημιουργεί ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός, εξηγεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), Κωνσταντίνος Ηροδότου, στο δεύτερο από μία σειρά βίντεο που δημιούργησε η ΚΤΚ τα οποία στοχεύουν στην προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Κύπρο.

Όπως εξηγεί ο κ. Ηροδότου στο βίντεο, ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός μάς βοηθά να λαμβάνουμε πρακτικές και ενημερωμένες αποφάσεις για τη διαχείριση των οικονομικών μας. Την ίδια ώρα όμως τονίζει την ανάγκη να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ψηφιακές μας συναλλαγές, να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιούμε μόνο αξιόπιστες ιστοσελίδες και εφαρμογές αδειοδοτημένων παρόχων.  

Υπενθυμίζεται πως η ΚΤΚ με αφορμή την ετήσια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης Global Money Week (Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος) 2024, την οποία και συντονίζει για την Κύπρο, ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας εκπαιδευτικών βίντεο που έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και ειδικά τις νέες και τους νέους και να προωθήσουν τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό στη χώρα μας.

Τα βίντεο σχεδιάστηκαν στη βάση της φετινής θεματικής του Global Money Week για το 2024: «Προστάτευσε τα χρήματά σου, εξασφάλισε το μέλλον σου».

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το βίντεο ΕΔΩ.

Όλα τα βίντεο θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της ΚΤΚ, στο κανάλι της ΚΤΚ στο YouTube και στη σελίδα της KTK στο LinkedIn.

Η KTK καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους εκπροσώπους τους να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια της να θωρακίσει τους πολίτες μέσω της ενημέρωσής τους για θέματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, προβάλλοντας και προωθώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα εν λόγω εκπαιδευτικά βίντεο.