Εκτύπωση

Όλοι μαζί για να προστατευτούμε από τις ηλεκτρονικές απάτες

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

 

Έναρξη οπτικής και ακουστικής ενημερωτικής εκστρατείας

 

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, η Αστυνομία Κύπρου (Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου ενώνουν δυνάμεις, τεχνογνωσία και εμπειρίες, σε μια κοινή εκστρατεία ενημέρωσης, με στόχο τη δημιουργία ασπίδας προστασίας έναντι των όσων χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές μεθόδους με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών ή/και οργανισμών.

Η εκστρατεία με το όνομα ΑΣΠIS (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ και INFORMATION SECURITY), στοχεύει στην ενημέρωση για τις συνήθεις πρακτικές που εφαρμόζουν επιτήδειοι, προκειμένου να επιτύχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή να τους εμπλέξουν σε ψεύτικες διαδικασίες με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών. 

Αύριο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, ξεκινά η ενημερωτική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις προσεχείς μέρες η τηλεοπτική και ραδιοφωνική ενημερωτική εκστρατεία με το πρώτο από τέσσερα τηλεοπτικά σποτς.

Όλοι μαζί, μπορούμε να προστατεύσουμε τις συναλλαγές μας, την ιδιωτική μας επικοινωνία, τα προσωπικά μας δεδομένα και την περιουσία μας.

Για το πρώτο τηλεοπτικό σποτ πατήστε εδώ.