Εκτύπωση

Διεθνές Συνέδριο για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου που έχει αναλάβει για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο, διοργανώνει διεθνές συνέδριο για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό με τίτλο “Financial Literacy and Education in Cyprus: Challenges, Lessons from Other Countries and the Way Forward” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου 2023, στη Λεμεσό.

Η εκδήλωση αποτελεί επίσης μέρος της διεθνούς δράσης Global Money Week του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης με φορέα υλοποίησης την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Δύο βασικές συνεδρίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ημέρα της εκδήλωσης. Η πρωινή απευθύνεται σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και θα επικεντρωθεί σε αποτελέσματα ερευνών για τη σημασία του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού τόσο στην Κύπρο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος είναι η μετάδοση των εμπειριών και της τεχνογνωσίας διακεκριμένων επιστημόνων με παραδείγματα και καλές πρακτικές από την Κύπρο και άλλες χώρες.

Κατά την απογευματινή συνεδρία, που είναι ανοικτή σε ευρύτερο ακροατήριο και τα ΜΜΕ, κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Dr. Annamaria Lusardi. Διακεκριμένη ακαδημαϊκός, καθηγήτρια Οικονομικών και Λογιστικής στο George Washington University School of Business (GWSB), η Dr. Lusardi είναι η ιδρύτρια και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Global Financial Literacy Excellence Center. Η απογευματινή συνεδρία θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Οι συμμετέχοντες  στην απογευματινή συνεδρία θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις από διακεκριμένους ομιλητές σχετικά με το επίπεδο χρηματοοικονομικής παιδείας στην Κύπρο, καθώς και παραδείγματα από ανάλογες πρωτοβουλίες άλλων χωρών. Επιπλέον, θα ενημερωθούν για τους κύριους στόχους και τις βασικές πρωτοβουλίες της Εθνικής Στρατηγικής για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 22714434 ή στο e-mail: finlitsecretariat@centralbank.cy.