Εκτύπωση

Σεμινάριο της ΚΤΚ για φοιτητές και νέους αποφοίτους νομικής

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκίνησε σήμερα στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου διήμερο σεμινάριο για φοιτητές και νέους αποφοίτους νομικής. Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και αποσκοπεί στη μετάδοση γνώσεων επί θεμάτων Κεντρικής Τράπεζας και στην ενθάρρυνση της μελέτης γενικότερων θεμάτων τραπεζικού και χρηματοοικονομικού δικαίου.

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου τόνισε τον κεντρικό ρόλο της νομικής επιστήμης στις εξελίξεις των τελευταίων ετών στο χρηματοοικονομικό τομέα της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στους συμμετέχοντες ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από τη μια πλευρά ο νομικός συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του πλαισίου και στην εφαρμογή του. Από την άλλη πλευρά η χρηματοοικονομική κρίση προκαλεί κύματα δικαστικών υποθέσεων. Αυτό που δεν έχει επαρκώς καλυφθεί μέχρι στιγμής είναι η συστηματοποίηση και η ανάλυση των πιο πάνω. Με τη νηφαλιότητα, την αντικειμενικότητα και την κριτική σκέψη που πρέπει να διακρίνει τον ερευνητή, τον φοιτητή, τον καθηγητή, καλείστε ως ακαδημαϊκή κοινότητα να καλλιεργήσετε τη θεωρία του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού δικαίου και να δώσετε ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό υπόβαθρο τόσο στο συντάκτη νέας νομοθεσίας, όσο και στον εφαρμοστή του πλαισίου και εν τέλει στο δικαστή.»

Στο σεμινάριο συμμετέχουν οχτώ ομάδες φοιτητών από Τμήματα Νομικής των Πανεπιστημίων που λειτουργούν στην Κύπρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από προσωπικό και συνεργάτες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και παρουσιάσεις από τις συμμετέχουσες ομάδες.

Χαιρετισμός Διοικητού