Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Andrea Enria στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Andrea Enria, επισκέφθηκε την Κύπρο στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του στις εθνικές εποπτικές Αρχές της ευρωζώνης.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Enria είχε συναντήσεις με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), κ. Κωνσταντίνο Ηροδότου και με τη διευθυντική ομάδα της Διεύθυνσης Εποπτείας της ΚΤΚ. Ο κ. Enria συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του κυπριακού τραπεζικού τομέα και είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα εποπτικής φύσεως.

Ο κ. Enria δήλωσε: «Είχα πολύ γόνιμες συναντήσεις με τον Διοικητή, τα στελέχη της εποπτείας και τη διεύθυνση της ΚΤΚ και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με ανώτατα στελέχη των κυπριακών τραπεζών. Ήταν επίσης μια ευκαιρία να ευχαριστήσω την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την άψογη συνεργασία».

Ο Διοικητής κ. Ηροδότου δήλωσε: «Είναι πάντα χαρά μας να υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στην Κύπρο. Για άλλη μια φορά είχαμε την ευκαιρία για μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε γενικά και τρέχοντα εποπτικά θέματα. Οι απόψεις του κ. Enria είναι πολύτιμες για όλους όσοι συμμετέχουν ή επηρεάζονται από τον τραπεζικό τομέα, ειδικά σε τέτοιες πρωτόγνωρες εποχές για τον κλάδο και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον κ. Enria για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον ίδιον προσωπικά καθώς και με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό υπό την προεδρία του.