Εκτύπωση

Εποικοδομητική συζήτηση C. Lagarde και Κ. Ηροδότου με φοιτητές κυπριακών πανεπιστημίων

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), η ανοικτή συζήτηση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Christine Lagarde και του Διοικητή της ΚΤΚ, Κωνσταντίνου Ηροδότου, με περίπου 100 φοιτητές από κυπριακά πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές έθεσαν ερωτήματα και έλαβαν απαντήσεις για σειρά επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν και προβληματίζουν τόσο τους ίδιους όσο και την κοινωνία των πολιτών. Η Πρόεδρος Lagarde και ο Διοικητής Ηροδότου συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα με τους φοιτητές των κυπριακών πανεπιστημίων οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν δύσκολα και εύστοχα ερωτήματα.

Η συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της ΚΤΚ στο YouTube. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Pc-k87nNkoI

Η πρόεδρος Lagarde βρίσκεται στην Κύπρο ενόψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για θέματα που δεν αφορούν τη νομισματική πολιτική. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητή Ηροδότου και θα φιλοξενηθεί από την ΚΤΚ. Θα ακολουθήσει ανεπίσημη συνάντηση την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.