Εκτύπωση

Στην Κύπρο αυτή την βδομάδα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022

Στην Κύπρο θα βρεθεί την Τετάρτη, 30/03/2022, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Christine Lagarde. Σε μία ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, η κ. Lagarde, έχοντας αποδεχθεί την πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου, θα βρίσκεται στο νησί μας και θα έχει συναντήσεις με πολιτειακούς και κοινωνικούς φορείς του τόπου.

«Η επίσκεψη της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Christine Lagarde, στην χώρα μας είναι ιδιαίτερης σημασίας και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά. Αποτελεί μια μοναδική  ευκαιρία να συζητήσουμε και να ακούσουμε την Πρόεδρο Lagarde ιδιαίτερα σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη χρονική περίοδο», σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Κατά την παρουσία της στην Κύπρο, η κ. Lagarde θα επισκεφθεί την Κεντρική Τράπεζα όπου θα συναντηθεί με τον κ. Ηροδότου. Ακολούθως, θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην παρουσία του Διοικητή της ΚΤΚ. Η κ. Lagarde θα συμμετάσχει επίσης σε συνέδριο, από κοινού με τον Διοικητή της ΚΤΚ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν, ανάμεσα σ’ άλλα, για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και υφιστάμενες προκλήσεις.